:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Novembar 18, 2018   19:27

0

402

Petković: Pokušaj političke manipulacije

Gost emisije „Dan“ TV Most pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je, povodom zasedanja Generalne skupštine u Dubaiju o eventualnom ulasku tzv. Kosova u Interpol, rekao da je stavljanje ove teme na dnevni red dokaz da je na delu čista politizacija u Međunarodnim institucijama koje bi trebalo da se bave stručnim poslovima za koje su i osnovane.

„Na ovom konkretnom primeru vidimo da  Međunarodne organizacije služe kako bi se u njima velike zapadne sile obračunavale sa Međunarodnim pravom i kako bi, mimo svih procedura, ugurale tzv. Kosovo u Interpol. Interpol je isključivo rezervisan za države koje su članice Ujedinjenih nacija. Utorak je presudan dan, naša delegacija se žestoko bori protiv eventualnog članstva Kosova u Interpolu. Naša delegacija pokušava da objasni kakav bi to presedan bio i kave  bi to posledice imalo. U samoj Prištini je veliki broj političara koji se nalaze na poternicama Interpola“, rekao je Petković.

Eventualni ulazak tzv. Kosova u Interpol imalo bi pogubne posledice po Srbe na Kosovu i Metohiji. Država Srbija je bila i uvek će biti uz svoj narod u toj pokrajini i da će se boriti da se i ova nepravda pobedi.

„Neće Srbima biti lako, tzv. Kosovo ima moćne sponzore koji lobiraju i nude ogroman novac pojedinim državama da glasaju za ulazak Kosova u Interpol, s druge strane Država Srbija se oslanja na sebe i svoje prijatelje i na Međunarodno pravo. Kao što je početkom meseca bilo gotovo neverovatna da se izborimo, kada je Kosovo pokušalo da bude član Evropskog saveza Elektrodistributera, Država Srbija je uz pomoć prijatelja uspela da sačuva svoje interese na Kosovu i Metohiji. Ono što je neophodno jeste dijalog kako bi se došlo do rešenja. Naš narod zna da se naša Država i predsednik Aleksandar Vučić  bore za mir i stabilnost u regionu“, rekao je pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković gostujući u emisiji „Dan“ TV Most.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva