:

:

TV Most

Foto: Srpska lista

clock

Decembar 11, 2018   10:51

0

71

Podignuta optužnica protiv Svetislava Ivanovića

Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu je, nakon istrage, podiglo optužnicu protiv predsednika Opštine Novo Brdo Svetislava Ivanovića zbog, kako navode, zloupotrebe službenog položaja. Svetislav Ivanović u izjavi za RTV Kim kaže da ne zna ništa o podizanju optužnice, ali da je bio na razgovoru kod tužioca.

Prema navodima optužnice od 15. novembra 2017. godine, optuženi Ivanović je kao službeno lice, u svojstvu predsednika opštine Novo Brdo, premašio ovlašćenja oko funkcionisanja dva lovačka udruženja i time uzrokovao materijalnu štetu od 12.200 evra, objavio je portal Kallxo.

“Zbog lovačkog udruženja sam bio kod tužioca a za ovo ostalo ne znam o čemu se tu radi. Mi imamo jedno lovačko udruženje a još jedno hoće na silu da se ubaci. Lovačka udruženja imaju nešto međusobno pa hoće tu da uvuku i opštinu”, kazao je Ivanović za RTV Kim.

Ivanović tvrdi da u Novom Brdu postoji lovačko udruženje Stara Kaljaja ali da su nakon izbora prošle godine iz Udruženja Vuk izašli u lov i da su ih lovci iz Udruženja Stara Kaljaja sprečili u tome. Predsednik Opštine tvrdi da je tada došlo do sukoba između članova dva udruženja te da je on pokušao da reši tu situaciju. A rešio je tako što je potpisao saglasnost da do privatizacije funkcioniše Udruženje Stara Kaljaja.

Ivanović je u kratkoj telefonskoj izjavi za RTV Kim kazao da, iako je bio na razgovoru kod državnog tužioca, ne zna ništa o podizanju optužnice.

Međutim, Kallxo piše da je tužilac predložio nadležnom sudu da optuženi Ivanović bude proglašen krivim i da mu se izrekne zakonom utvrđena kazna.

Izvor: Radio KiM

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva