:

:

TV Most

Foto: Radio Gračanica

clock

Oktobar 23, 2018   18:08

0

271

Popović sa predstavnicima sela Ugljare o bezbednosnoj situaciji, peticiji...

Predsednik opštine Gračanica održao je danas sastanak sa predstavnicima sela Ugljare, sa kojima je razgovarao o bezbednosnoj situaciji u selu, kao i pronalaženju rešenja za probleme meštana i poboljšanje životnih uslova. Pored navedenog, tema razgovora bila je informacija koja se pojavila u pojedinim medijima o potpisivanju peticije o pripajanju sela Ugljare i Preoce opštini Kosovo Polje.

” Mi smo informaciju o peticiji čitali u pojedinim medijima. Prošle nedelje smo zakazali sastanak sa predstavnicima sela Ugljare o bezbednosnoj situaciji i pronalaženju rešenja za probleme meštana i poboljšavanju uslova za život, ali smo posle pomenutih informacija i ovo pitanje uvrstili kao još jednu tačku dnevnog reda, i mogu da kažem da ni meštani ni predstavnici sela ne znaju ništa o pomenutoj peticiji”, rekao je Popović.

Meštanin sela Ugljare Tihomir Dimić tvrdi da meštani sela žele da ostanu pri opštini Gračanica, a da je vest o potpisivanju peticije ludost i da je to priča pojedinaca koji rade za svoje lične interese.

” Ja tvrdim da meštani Ugljara žele da ostanu pri opštini Gračanica. Mnogo je toga urađeno u ovom selu u cilju poboljšanja naših životnih uslova, a vest o peticiji pumpaju pojedini mediji. Ludost je da će početi potpisivanje peticije i da Srbi žele da pripadnu opštini Kosovo Polje. Možda pojedinci za neke svoje lične interese”, rekao je Dimić.

Predstavnici sela Ugljare su na sastanku predsedniku opštine Gračanica izneli neke od problema sa kojima se svakodnevno sreću, ocenili da je bezbednosna situacija znatno bolja. Sastanku su prisustvovali i predstavnici KFORa.

Nakon sastanka, predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je i porodicu Jovanović sa kojom je razgovarao o pronalaženju načina za stvaranje boljih uslova za život.

Bojan i Mirjana Jovanović žive u Ugljaru i voljni su da tu ostanu sa svojom decom u ovom selu.

” Predsednik Popović je voljan da nam pomogne i danas je došao da nas obiđe i vidi uslove u kojima živimo ali i da sasluša naše probleme i razgovara sa nama o načinu rešavanja istih. Ja i žena ne radimo, ali imamo plastenik i bavimo se proizvodnjom povrća”, rekao je Jovanović.

Supružnici Bojan i Mirjana Jovanović su nedavno posetili predsednika opštine Gračanica na nedeljnom sastanku sa meštanima i izneli svoje probleme. Danas je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović uzvratio pomenutoj porodici posetu i sa njima razmotrio mogućnosti pružanja pomoći.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva