:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 16, 2019   14:12

0

226

Potpisan sporazum o saradnji FPN i Ministarstva građevinarstva

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Fakultet političkih nauka u Beogradu potpisali su danas sporazum o saradnji koji će omogućiti studentima da obavljaju stručnu praksu u tom ministarstvu.

Nakon potpisivanja sporazuma ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izrazila je zadovoljstvo zbog saradnje sa FPN-om i istakla da je cilj Vlade Srbije, Ministarstva i Koordinacionog telo za rodnu ravnopravnost da budu podrška studentima kako bi, nakon završenih studija, stečena znanja mogli da potvrde i dokažu u praksi.

„Mi imamo krovni sporazum koji smo potpisali sa Univerzitetom u Beogradu, imali smo mnogo zajedničkih akcija do sada, ali to nije dovoljno, mislim da možemo da budemo još veća podrška studentima, posebno onima završnih godina“, rekla je ministarka i naglasila da vrata Ministarstva građevinarstva i institucija koje su u njegovoj nadležnosti uvek otvorena za najbolje studente.

Dodala je da Ministarstvo na čijem je čelu priprema sporazume sa još nekoliko fakulteta.

„Do sada smo imali iskustva sa stdentima drugih fakultetia koji su ovde imali obuke, sigurna sam da ćemo sa FPN-om imati još više uspeha, a za nas bi bila čast da najbolji studenti ostanu da rade u ovom ministarstvu ili drugim agencijama i preduzecima i kojima budu imali praksu“, navela je Mihajlović.

Dekan FPN-a prof.Dragan Simić rekao je da taj fakultet potpisivanjem današnjeg sporazuma ispoljava društvenu odgovornost i da pruža priliku svojim studentima da aktivno učestvuju u razvoju svog društva.

„Kao fakultet negujemo ‘izlazak iz kule od slonovače’, iz tih zaštićenih skloništa u kojima profesori ponekad vole da se sklone dok društveni procesi idu mimo njih. Mi želimo da se na ovaj način uključcimo u političku i životnu vrevu društva“, naveo je Simić.

Podsetio je da je FPN marta 2016. osnovao Centar za karijerni razvoj kako bi studentima omogućio što veći broj praksi, kao i da je fakultet do sada potpisao više od 60 sporazuma, te da sporazum sa Mnistarstvom građevinarstva ima poseban značajan.

Simić je uveren da studenti FPN-a mogu da daju doprinos vladi i ovom ministarstvu, kao i velokom broju preduzeća koja su nadležnosti ministarstva, ali i Koordinacionom telu za rodnu ravnopravnost.

„Na FPN- postoje master studije rodne ravnopravnosti po čemu smo jedinstveni u regionu po mom saznanju. Takođe, uspešno se razvijaju Centar za ženske studije i Centar za studije roda koji se, na akademskom nivou, bave ovim temama, a u saradnji sa Ministarstvom“, kazao je dekan FPN-a.

Simić je zahvalio ministarki na dosadašnjoj satadnji i prilici da potpišu današnji protokol i izrazio nadu da će mnogi studenti ostati nakon završene prakse i ostati da rade u Ministarstvu.

Izvor: Танјуг

FPNMinistarstvo građevinarstvaZorana Mihajlović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva