:

:

TV Most

clock

April 19, 2019   19:25

0

197

Potpisan ugovor između RTRS-a i Telekoma Srbija

Radio-televizija Republike Srpske potpisala je s Telekomom Srbije ugovor o distribuciji televizijskog signala širom planete.

Generalni direktor RTRS-a Draško Milinović zahvalio je "Telekom Srbija grupi" što je u ovaj projekat uključila i Radio-televiziju Republike Srpske, odnosno oba programa - RTRS i RTRS plus.

"Sve televizije u Republici Srpskoj su se suočavale sa nelegaalnim prenosom signala van BiH. Imali smo puno problema jer je bilo mnogo "divljih" distributera koji su naše kanale na nelegalan način distribuisali na razne platforme i već nekoliko godina vodili smo s njima bitku da bismo legalizovali distribuciju signala RTRS-a, a takođe i ostale televizije", istakao Milinović.

Milinović je izrazio zadovoljstvo što je "Telekom Srbija grupa" preuzela ekskluzivnu distribucuju oba kanala RTRS-a, naglasivši da ne postoji neko ko bi to mogao bolje i kvalitetnije da radi.

"Monitoring je njihov, uz saradnju sa nama i našim advokatskim timovima. Dakle, ko bude želio da gleda ove kanale sa nacionalnom frekvencijom, mislim na Republiku Srpsku, moraće da se obrati Telekom Srbija grupi i sa njima definiše uslove i sve što iz toga proizilazi", rekao je generalni direktor RTRS-a.

Istakao da je danas veliki dan za legalizaciju distribucije TV signala širom sveta.

Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju "Telekom Srbija grupe" i direktor Mtela, istakao je da je potpisivanje ugovora o distribuciji signala sa televizijama u Republici Srpskoj, veoma bitno za ovu kompaniju.

"Hoćemo kao Telekom Srbija da investiramo u kvalitetan sadržaj", istakao je Lučić i dodao da će u saradnji sa RTRS-om napraviti kvalitetne serije na koje će obe strane biti ponosne i koje će se pamtiti u narednih 50 godina. Naveo je da će te serije imati svetsku promociju na najjačim sv

jetskim platformama, poput Netfliksa i HBO.

Izvor: Танјуг

ugovorpotpisivanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva