:

:

TV Most

Foto: Танјуг, TV Most

clock

Mart 23, 2019   17:48

0

449

Predstava za srpsku decu sa KiM u Predsedništvu

U organizaciji Kancelarije za Kosovo i Metohiju u zgradi Predsedništva u Beogradu 140 dece sa Kosova i Metohije je moglo da uživa u obilasku ovog zdanja, ali i umetničkom izvođenju predstave "Jazavac pred sudom"  Dobrodošlicu u Generalnom sekretarijatu predsednika Republike poželeo im je u ime predsednika Aleksandra Vučića, njegov generalni sekretar, Nikola Selaković.

 

Selaković je srpskoj deci koja su došla iz Kosovske Mitrovice, Kosovskog pomoravlja, Šilova, Kosovske Kamenice, Lapljeg sela i drugih mesta južne srpske pokrajine, poželeo dobrodošlicu.

"Pretpostavljam da je ovo vaš prvi susret sa ovom divnom zgradom koja je službeno sedište predsednika Republike. Uveren sam da će predstava ostati u vašem dubokom sećanju, a naročito jer prvi put u zgradi Predsedništva organizujemo jedan ovakav događaj, i to radimo za vas", rekao je Selaković srednjoškolcima sa KiM.

Selaković im je poželeo da uživaju u predstavi koju izvodi grupa mladih glumaca. Ti glumci su, kaže, verni srpskim dramskim tekstovima koje žele što više da približe našoj publici.

Predstavu izvode glumci beogradskog pozorišta "Prkos" Jakov Jevtović, Mihalo Laptošević, Dejan Stojaković i Danijel Kovačević. Kovačević je izrazio zadovoljstvo što predstavu izvodi za srpsku decu sa KiM. 

"Meni je puno srce i jedva čekam da predstava počne. Ne postoji ‘ne' za takvu stvar i srećan sam zbog toga", rekao je Kovačević.

Upitan zašto baš predstava "Jazavac pred sudom", Kovačević kaže da to veličanstveno delo Petra Kočića je svevremeno, a čije rečenice imaju identičan smisao kao i danas.

Srednjoškolci srpskih škola sa KiM su u dvodnevnoj poseti Beogradu, a njihov boravak je organizovala Kancelarija za KiM.

Deca će obići i druge institucije kulture glavnog grada, a jedna od njih je i Narodni muzej.

Izvor: Танјуг

deca sa KiMPredsedništvoNikola Selaković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva