:

:

TV Most

clock

Februar 18, 2019   15:54

0

205

Premijer Slovenije: Tajanijevo izvinjenje mi deluje neiskreno

Slovenački premijer Marjan Šarec poručio je da bi izjava predsednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija prošle nedelje prilikom obeležavanja Dana sećanja u Bazovici mogla da bude shvaćena u smislu teritorijalnih pretenzija.

Marjan Šarec navodi da oseća da Tajanijevo izvinjenje nije bilo iskreno i da bi bilo pravično da se Antonio Tajani zbog te izjave povuče sa funkcije, ali premijer Slovenije sumnja da će se to desiti, prenosi STA.

On je gostujući sinoć na slovenačkoj državnoj televiziji govorio i o odluci njegove stranke Lista Marjana Šareca da na izbore za Evropski parlament u maju izađe samostalno.

Odgovorio je i na kritike vezane za odluku slovenačkih vlasti da vođu venecuelanske opozicije i predsedavajućeg Nacionalne skupštine Huana Gvaida priznaju kao privremenog predsednika Venecuele.

Slovenački premijer je izneo tvrdnju da je situacija u tom slučaju bila složena pošto je, prema njegovim rečima, Ljubljana dve godine uzalud čekala da "režim (predsednika Venecuele) Nikolasa Madura dozvoli Sloveniji da ima ambasadora u Karakasu na nerezidencijalnoj osnovi, iz ambasade u Brazilu.

"Slovenija je čekala dve godine, nije dobila dozvolu i onda povukla zahtev", rekao je Šarec.

Izvor: Танјуг

Slovenijaizvinjenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva