:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Novembar 17, 2018   8:54

0

157

Priština prljavim novcem kupuje glasove za Interpol

Prištinske vlasti obezbedile su 15 miliona dolara "prljavog novca" od šverca narkotika i migranata za kupovinu glasova kako bi na predstojećoj Generalnoj skupštini Interpola Kosovo postalo članica svetske policijske organizacije, pišu današnje Večernje novosti.

List navodi da su "do ovog frapantnog podatka došle srpske obaveštajne službe, čije operativne informacije pokazuju da su u ovu perfidnu akciju uključene zapadne zemlje, predvođene SAD, ali i generalni sekretar međunarodne policijske organizacije Jirgen Štok".

Kako se navodi, „prištinska administracija ide dotle da su predstavnicima država čiju podršku očekuju kupili luksuzne automobile i skupocene satove“.

Novosti pišu da je glavni sponzor kampanje Vašington, čija je zvaničnica Kimberli Rif, šefica Kancelarije američkog programa ISITAR na KiM, inicirala da tzv. Kosovo uputi članicama Interpola pismo kojim ih obaveštava o želji da bude primljeno u tu organizaciju i da očekuje njihovu podršku.

Kako navode izvori lista, na skupštini Interpola, koja u nedelju počinje u Dubaiju, i Holandija i Francuska daće podršku Prištini, čiji će glavni argument biti navodna efikasnija policijska saradnja i borba protiv verskog ekstremizma, ilegalnih migracija, pranja novca i šverca.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva