:

:

TV Most

clock

Decembar 11, 2018   12:05

0

82

Priština:Četiri opštine na severu u institucionalnom vakuumu

Dve sedmice od kada su gradonačelnici srpskih opština na severu Kosova i Metohije podneli ostavke, privremene prištinske vlasti još nisu odlučile da li će te ostavke da prihvate ili ne, piše list Zeri. 

List u onlajn izdanju navodi da pravna služba Ministarstva za lokalnu upravu još nije smislila odluku o (ne) prihvatanju ostavki gradonačelnila Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka, Zvečana i Lipljana, s obzirom na to da su oni te ostavke adresirali na institucije Kosova i Metohije, a ne na tzv. "Republiku Kosovo". 

Neodlučnost nadležnih institucija je, prema pisanju Zerija, stvorila, kako se navodi, institucionalni vakuum u tom delu Kosova i ne zna se da li će i kada biti raspirani vanredni lokalni izbori u pomenutim opštinama.

Prištinske vlasti smatraju da to što su ostavke naslovljene na "Kosovo i Metohija" znači da gradonačelnici četiri opštine negiraju postojanje tzv. "Republike Kosovo". 

Neki, pak, smatraju da to ne bi trebalo da bude razlog za prihvatanje ostavki i raspisivanje prevremenih lokalnih izbora. 

O tome na koji način će se dalje razvijati ova situacije, list Zeri je pitao Ministarstvo za administraciju lokalne uprave, a oni su im odgovorili da "odluke o tome još uvek nema". 

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva