:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Novembar 09, 2018   8:00

0

183

Proglašenjem pobednika završen “Grafest 2018”

Proglašenjem pobednika i dodeljivanjem nagrada završen je i ovogodišnji festival dokumentarnog filma “Grafest 2018”. Na festivalu je u toku trodnevnog trajanja prikazano 12 filmova u zvaničnom, takmičarskom programu, dok su pored njih posetioci imali prilike da pogledaju i filmove koji su prikazani u revijalnom delu.

Sve projekcije održane su u velikoj sali Doma kulture u Gračanici, gde su na završnoj večeri i dodeljene nagrade najboljima.
Ovogodišnji dobitnik prve nagrade za najbolji dokumentarni film je Aleksandra Jovanović, RTK 2 za film Đurđevdan u selu kog više nema, dobitnik druge nagrade je Tanja Slavić, autorka filma Kao ceo svet, a dobitnici treće nagrade su Bojan Antić, RTV Puls za film Sveta Petka čuva Grnčar i TV Most za dokumentarno ostvarenje „Rodopova zvona i danas zvone“.
Specijalne nagrade dobili su Darko Dimitrijević iz Radio Goraždevca, kao i mlada ekipa Nezavisne produkcije, koju čine Stefan Stojković i Nikola Živić, za dokumentarnu pruču „Nojeva Barka“.
Žiri ovogodišnjeg „ Grafesta“ su činili: Tanja Fero, reditelj, Nevena Matović, novinar, Anđelka Ćup, producent i Ćorđe Jevtić, publicista, dok je selektor bila Sonja Đekić.
Festival su pomogli Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, Opština Gračanica, Skupština opštine Priština i Filmski centar Srbije.

Izvor: RTV Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva