:

:

TV Most

Foto: Tirana

clock

Februar 16, 2019   18:02

0

190

Protest desetine hiljada Albanaca u Tirani, sukob sa policijom

Više hiljada pristalica opozicije u Albaniji danas se sukobilo sa policijom na protestu protiv Vlade Albanije, na kojem su tražili ostavku premijera Edija Rame, formiranje prelazne Vlade i prevremene izbore, a prema pisanju medija u sukobu ima i povređenih.

Kako je na svom sajtu objavio Balkan Insajt, grupa demonstranata probila je policijski kordon i doprla do ulaza u zgrade u kojoj se nalazi kancelarija premijera Edija Rame i pokušala da razbije vrata, ali ih je policija rasterala suzavcem.

Prema pisanju agencije Rojters, demonstranti su metalnim šipkama pokušali da razbiju vrata, a policija je na njih bacala suzavac sa zgrade, dok Agencija Anadolija piše da su demonstranti bacali baklje i druge predmete na zgradu, dok je policija reagovala suzavcem i vodenim topom.

Demonstranti su se povukli na nekoliko minuta, a zatim pokušali po drugi put da provale, ali nisu uspeli.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Albanije objavili su da je povređeno šest osoba, među kojima dva policajca i četiri demonstranta, koji su upućeni u bolnicu na lečenje, prenela je agencija Anadolija.

Prema pisanju Balkan Insajta na ulicama Tirane bilo je desetine hiljada ljudi, koji su došli iz cele zemlje, a protest se smatra za jedan od najvećih u poslednjih nekoliko godina.

Opozicioni lideri rekli su da je nasilje na današnjim protestima rezultat provokacija, a ambasada SAD u Tirani u saopštenju je osudila je nasilje na protestima, dok je kancelarija OEBS u toj zemlji pozvala inspiratore i počinioce da "snose odgovornost za današnje incidente".

Izvor: Танјуг, RTV

protest u Tirani
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva