:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Januar 12, 2019   15:40

0

343

Pupovac: Radije neću dolaziti u Sabor…

Predsednik SDS S-a Milorad Pupovac rekao je danas da bi zbog političke trgovine svi hrvatski poslanici, i oni u vlasti i oni u opoziciji, trebalo da se osećaju neugodno.

„Radije neću niti dolaziti u Sabor nego pod takvim okolnostima raditi“, istakao je Pupovac u intervjuu za Hrvatski radio, prenela je Hina.

On je rekao da ne želi s tom nelagodom da ulazi u salu i diže ruke za ovo ili ono zakonsko rešenje.

„Ne znam koji su motivi ljudi koji to rade, ali znam da se ne samo s tom nelagodom, nego i s tom vrstom lošeg osećaja što sve iza toga može biti, ne želim nositi“, rekao je Pupovac odgovarajući na pitanje da li mu je nezgodno zbog toga što učešćem u vladajućoj većini podržava aktuelnu političku trgovinu, prenela je Hina.

Na pitanje jesu li rešenje situacije novi izbori kako se ne bi morala skupljati saborska većina od sednice do sednice, Pupovac je odgovorio kako skupljanje većine i nije tako komplikovano kao što nekome može izgledati.

„Ta većina jeste tesna, ali nije unutar sebe besna i nema tih besova koji stvaraju tako nemoguće okolnosti da to ne može funkcionisati po zahtevima koji su poprilično normalni ili po uobičajenim postupcima delovanja parlamentarne većine“, rekao je Pupovac.

Na pitanje ne bi li možda njegov izlazak iz vlasti poslao jaču poruku od prozivki, Pupovac je odgovorio da, kada bi bio siguran da bi tako bilo, onda to i napravio.

Pupovac je komentarisao i nagradu koju je Srpsko nacionalno veće dalo čelniku Hrvatske seljačke stranke Kreši Beljaku, na što je Beljak poručio kako i dalje veruje u bratstvo i jedinstvo hrvatskog i srpskog naroda, zbog čega je doživeo javnu prozivku.

Pupovac u Beljakovoj poruci o bratstvu i jedinstvu, kako se navodi, prepoznaje ozbiljan odnos prema ozbiljnoj slobodarskoj tradiciji hrvatskog i srpskog naroda.

Drago mu je, rekao je, što je, Krešo Beljak dobio nagradu, a što se tiče njegovih tvitova, kaže da su „neki simpatični i uspešni, a neki manje simpatični i manje uspešni“.

Izvor: Танјуг

PupovacHrvatski SaborSrbi u Hrvatskoj
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva