:

:

TV Most

clock

April 09, 2019   18:06

0

110

Putin: Spremni smo za obnavljanje dijaloga sa SAD

 Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je istraga specijalnog savetnika Robert Malera u SAD potvrdila više puta ponovljena negiranja Moskve da je bila povezana sa izbornom kampanjom američkog predsednika Donalda Trampa.

Putin je, govoreći na plenarnoj sednici foruma „Arktik-teritorija dijaloga“ u Sankt Peterburgu, rekao da tvrdnje o mešanju Rusije u izbor američkog predsednika odražavaju činjenicu da demokrate u SAD ne mogu da prihvate neuspeh na predsedničkim izborima 2016. godine, prenosi AP.

Ruski predsednik takođe smatra da su njihovi napadi na Trampa nepoštovanje birača i da odražavaju krizu američkog političkog sistema.

Putin je izrazio nadu i da će se ovi sukobi na unutrašnjem planu završiti i naglasio da je Rusija spremna za obnavljanje dijaloga sa SAD po pitanjima koja su od velikog značaja za dve države i za celokupno čovečanstvo, poput razoružavanja, borbe protiv terorizma i klimatskih promena.

Odgovarajući na pitanje da li će podržati kandidaturu predsednika Trampa na izborima 2020. godine, Putin je naglasio da će Rusija poštovati svaki izbor američkih građana, navodi agencija.

Izvor: Танјуг

PutindijalogSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva