:

:

TV Most

clock

Februar 21, 2019   19:06

0

182

Rakić: Međunarodna zajednica da reaguje i zaštiti bezbednost građana

Svaka izjava Agima Bahtirija kojom se podstiče netrpeljivost među građanima i stvaranju tenzije na terenu, zahteva najhitniju reakciju međunarodnih snaga koje su u obavezi da garantuju bezbednost svim građanima, a dosadašnje ćutanje sa njihove strane je sramno i poražavajuće, navodi u saopštenju predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Usled ekonomskog uništavanja južne Kosovske Mitrovice koju vodi Agim Bahtiri, i koji jedini profitira u ovom vremenu, dok albanski radnici Trepče-jug štrajkuju, ne sme se dozvoliti da se pažnja javnosti sa ovog problema skreće napadima na sever i srpski narod.

Inicijativa za aneksijom severne Kosovske Mitrovice ne samo da je odbačena od strane srpskog naroda, već je i od nadležnog ministarstva proglašena za nelegalnom, a njegov neskriveni cilj da etnički očisti sever kao što je očišćena južna Kosovska Mitrovica će ostati nedosanjani san, osim ako Bahtiri ne poželi da on postane košmar njegove sadašnjosti.

Ukoliko je Bahtiri odlučio da je ujedinjenje srpskog i albanskog naroda najbolje rešenje pozivam ga da zajedno uputimo inicijativu skupštini u Prištini kako bi doneli odluku o poništavanju kosovske deklaracije o nezavisnosti i integraciju Kosova i Metohije u sastav Srbije. Time bi svi na ovim prostorima dobili i ekonomsku perspektivu, i viznu liberalizaciju sa srpskim pasošima ali i sposobne institucije pre svega u oblasti zdravstva, prosvete, socijalne zaštite koje ovakvi albanski predstavnici 20 godina i pored pomoći međunarodne zajednice nikada nisu uspeli da uspostave, navodi se u saopštenju predsednika Srpske Liste Gorana Rakića.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva