:

:

TV Most

Foto: Taнјуг

clock

Decembar 18, 2018   15:37

0

220

Rebić: Policija u Lučanima postupila profesionalno i zakonito

Direktor policije Vladimir Rebić navodi da je tokom izbora u Lučanima policija na zakonit i efikasan način postupila po svim prijavama građana, u cilju, kako kaže, obezbeđivanja stabilnog javnog reda i mira u Dragačevu.

"Budite uvereni da ne postoji prijava građana povodom koje odmah nije bila upućena najbliža patrola radi provere konkretnog stanja, a zatim i obavljanje konsultacija sa nadležnim tužiocem, odnosno sudijom za prekršaje", istakao je Rebić nakon izvršene analize događaja u PS Lučani u nedelju, 16. decembra.

Prema njegovim rečima, prisustvo državnog sekretara Dijane Hrkalović u Policijskoj stanici Lučani Policijske uprave Čačak, bilo je u cilju podrške postupanja policijskih službenika.

"Tvrdim da ona nije izdavala naloge, niti uticala na odluke koje su postupajući policijski službenici i tužioci donosili", ističe direktor policije.

Naveo je da činjenica da niko od građana, niti učesnika izbornog procesa nije imao konkretne primedbe na postupanje policijskih službenika, jasno ukazuje da su policijski službenici profesionalno obavili zadatke.

"Izražavam žaljenje što se u medijima vodi kampanja protiv policije i najoštrije osuđujem što je od jednog broja građana izvršen upad u prostorije policijske stanice, čime je izvršen svojevrstan pritisak na rad policajaca koji svoje poslove obavljaju u skladu sa važećim zakonima", rekao je direktor policije.

Napomenuo je da se nada da će se povodom ovog događaja "političari uzdržati od napada i pritisaka na policijske službenike, kako bi policajci, svoj inače težak posao, obavljali profesionalno i u skladu sa zakonima, a u interesu svih građana Republike Srbije", saopštio je MUP.

Izvor: RTS

RebićLučani
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva