:

:

TV Most

clock

Mart 19, 2019   20:47

0

104

RSF o upadu u RTS i izveštavanju javnog servisa

Međunarodna organizacija Reporteri bez granica (RSF) osudila je nasilni ulazak demonstranata u zgradu Radio-televizije Srbije istovremeno pozivajući javni servis da profesionalno izveštava o protestima.

"RSF osuđuje metode demonstranata koji su nasilno ušli u sedište RTS-a proteklog vikenda protestujući protiv njenog pristrasnog izveštavanja i u pokušaju da učine da se njihov glas čuje", navedeno je u saopštenju ove organizacije.

"Neprihvatljivo je da demonstranti treba da preuzmu kontrolu nad nekim medijem kako bi izrazili svoje neslaganje sa njegovom uređivačkom politikom i učinili da se čuje njihov glas. Takve metode krše osnovne principe zdrave demokratije", zaključila je organizacija Reporteri bez granica.

U isto vreme RSF poziva RTS da, kako se navodi, počne da izveštava o tromesečnom talasu antivladinih protesta u skladu sa profesionalnim standardima.

"Pozivamo RTS da ispuni svoju ulogu javnog servisa, što će reći da bude pouzdan izvor nezavisnog novinskog izveštavanja", rekla je Paulin Ades Mevel, šef deska RSF-a za EU i Balkan.

To, kako je objasnila, znači da RTS mora da pokriva talas protesta koji rastu prethodna tri meseca u Srbiji.

Izvor: TAНЈУГ,РТС

Društvo

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva