:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Mart 15, 2019   13:53

0

165

Ružić: SAD prave otklon od Prištine

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić izjavio je da SAD prave otklon od Prištine i imaju za nijansu drugačiji pristup u odnosu na dijalog i pronalaženje održivog rešenja za KiM.

"Jasno je da su iskazali vrlo rezolutan stav tim povodom, a koliko je taj stav iskren, brzo će se pokazati", rekao je Ružić novinarima na pitanje kako je moguće da ni Evropa ni SAD ne mogu da nateraju Prištinu da ukine takse.

On je dodao da će reputacija SAD, na globalnom nivou, biti ugrožena ako dozvole da ih "razmažena deca i razbojnici iz šume" ucenjuju i dovode u pitanje njihovu reputaciju i dodao da je establišment u Prištini političko čedo SAD.

"Nisam uveren da prištinska vlast tako nešto moze da sprovede. I kod njih postoje razmimoiložanja po tom pitanju i uveren sam da će, što dublje budu zabijali glavu u pesak, i otrežnjenje za njih biti mnogo bolnije", naglasio je Ružić.

Podseća da je Vlada Srbije zauzela stav da nema nastavka dijaloga dok Priština ne ukine takse na robu iz centralne Srbije.

Izvor: Танјуг

RužićSADKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva