:

:

TV Most

Foto: Sputnik

clock

Mart 15, 2019   19:07

0

279

SAD, Kanada i EU uvele nove sankcije Rusiji

Sjedinjene Američke Države, Kanada i Evropska unija proširile su sankcije Rusiji koje su uvedene zbog situacije u Ukrajini, kao odgovor na prošlogodišnji incident u Kerčkom moreuzu.

"Danas su Sjedinjene Američke Države, Evropska unija i Kanada preduzele koordinisana dejstva kao odgovor na agresiju Rusije protiv Ukrajine, koja i dalje traje, uvodeći sankcije licima koja su organizovala ničim opravdani napad na tri ukrajinska vojna broda u oblasti Kerčkog moreuza 25. novembra 2018", rekao je predstavnik Stejt departmenta Robert Paladino.

U saopštenju američkog ministarstva finansija navodi se da se na proširenom američkom spisku sankcija našlo šest fizičkih lica i osam kompanija, koji su povezani sa ukrajinskom krizom, preneo je Sputnjik.

Sankcije su uvedene zameniku šefa Pogranične službe Rusije Genadiju Medvedevu, načelniku Pogranične uprave Federalne službe bezbednosti za Krim i Sevastopolj Sergeju Stankeviču i njegovom zameniku Andreju Šeninu, kao i načelniku službe Upravnog punkta FSB za Krim i Sevastopolj Ruslanu Romaškinu.

Na spisku kompanija kojima su uvedene sankcije su i "Okeanpribor", Zelenodolski zavod, Jaroslavsko brodogradilište i pojedina krimska preduzeća. 

Kanada je uvela nove sankcije protiv 114 Rusa i 15 ruskih kompanija zbog incidenta u Kerčkom moreuzu, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova te zemlje. 

Među osobama protiv kojih su uvedene nove sankcije je i direktor "Rosnjefta" Igor Sečina.

Izvor: RTS

RusijasankcijeSADEUKanada
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva