:

:

TV Most

Foto: Танјуг

SAD

clock

April 15, 2019   9:48

0

234

SAD: Najmanje osam mrtvih u naletu tornada

Najmanje osmoro ljudi, među kojima i troje dece, stradalo je u naletu tornada u državama na jugu SAD.

Snažne oluje pogodile su američke savezne države Teksas, Misisipi, Luizijanu, Arkanzas i Džordžiju, a više od 90.000 ljudi ostalo je bez struje.

Jedna osoba poginula je na severoistoku Misisipija, kada je drvo udarilo u prikolicu, izjavio je upravnik puteva za okrug Monro, Soni Klej.

On je dodao da je nakon naleta tornada na to područje 19 osoba hospitalizovano, a da su dve osobe u kritičnom stanju, prenosi AP. Blizu Monroa udavio se 13-godišnji dečak u kanalu, nakon poplave.

U istočnom Teksasu, dvoje dece je poginulo kada je drvo palo i udarilo automobil u kojem su se nalazili u gradiću Lafkin, saopštila je kancelarija šerifa tog okruga, prenela je agencija AP.

Roditelji, koji su se nalazili na prednjim sedištima nisu povređeni.

Više kuća i poslovnih objekata u Viksburgu i Hamiltonu u Misisipiju je oštećeno, a pojedini potrošači ostali su bez električne energije.

Jaki pljuskovi i oluje pogodile su gradić Magnoliju u Misisipiju, nastavljajući ka Alabami.

Tornado je prijavljen na jugozapadu Tenesija, 225 kilometara od Memfisa, gde je najmanje jedna kamp prikolica uništena, a čovek koji se nalazio u njoj je povređen.

Tornado je iščupao drveće iz korena u Državnom univerzitetu u Misisipiju, a oko 21.000 studenata sklonila se u prizemlja dok nevreme ne prođe.

SADTornado
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva