:

:

TV Most

clock

April 23, 2019   20:52

0

311

Sanski Most: Uhapšena braća Ćulum u vezi s ubistvima u BL

 Policija u Sanskom Mostu uhapsila je Nermina i Armina Ćuluma, koji se dovode u vezu s ubistvom Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića, a uhapšeni su sprovedeni na kriminalističku obradu.

Banjalučki biznismen Slaviša Krunić ubijen je noćas u pucnjavi u mestu Jablan u opštini Laktaši, a u pucnjavi su stradali i njegov vozač i jedan od napadača.

Kako RTRS prenosi navode Srpskainfo, Armin Ćulum zvani Boki poznat je policijskim agencijama širom Evrope, kao i njegov brat Nermin.

Navodi se da su oni na čelu bajkerske organizacije „United Tribuns“, koju je nemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost, a u Evropi su proglašeni za treću najveću opasnost za bezbednost.

Ova grupa se, prema pisanjima brojnih evropskih medija, bavi raznim kriminalnim poslovima. Agencija za istrage i zaštitu BiH 2014. pretresla je kuću Armina Ćuluma u okviru međunarodne policijske akcije „Ezel“, koju je sprovodilo 900 policajaca na području BiH, Austrije i Nemačke.

Navodi se da je tada razbijena kriminalna grupa koja se bavila trgovinom ljudima i prostitucijom. „United Tribuns“ deluje u Austriji i Švajcarskoj, a njihovi direktni konkurenti su grupe „Hells Angels“ i „Bandidos“.

Izvor: Танјуг

hapšenjeubistvoBanjaluka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva