:

:

TV Most

clock

Novembar 20, 2018   16:07

0

145

Šarčević: Kvalitetni direktori škola važni za obrazovanje

Kvalitetni direktori škola, koji se biraju na osnovu visokih kriterijuma, veoma su važni za podizanje nivoa obrazovanja, poručio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, prilikom obilaska O.Š. "Pavle Popović" u Vraniću kod Beograda. Podsetio je da je juče počelo polaganje za licence za direktore.

"Sa direktorima profesionalcima, koji dobro rade svoj posao, dugoročno pravimo strategiju kvalitetnog rukovođenja obrazovnim ustanovama", rekao je Šarčević.

Dodao je da kvalitet u školama možemo imati samo sa jakim kriterijumima za licenciranje i obuke.

Direktorka O.Š. "Pavle Popović" Jela Stevanović ukazala je na činjenicu da je ministar Šarčević prvi ministar u 177 godina dugoj istoriji škole koji je posetio tu obrazovnu ustanovu.

Ona je informisala ministra o tekućim radovima na proširenju kapaciteta škole, osnivanju produženog boravka, đačke kuhinje i učeničke zadruge, kao i o planovima za izgradnju novog objekta škole u Meljaku.

Stevanović je istakla da škola već nekoliko godina sprovodi projekte koji se odnose na razvoj školskog sporta, kao i onih koji se odnose na bezbednost dece u saobraćaju.

"Nabavili smo savremenu opremu sa školsku sportsku salu, kao i poligone, bicikle, zaštitnu opremu i nastavna sredstva za rad saobraćajne sekcije", rekla je Stevanovićeva.

Direktorka je predstavila i rekonstruisan kabinet informatike i istorije i školsku biblioteku koja je opremljena potrebnom nastavnom literaturom i dečijim časopisima.

Izvor: Tanjug,RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva