:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Januar 17, 2019   10:39

0

208

Šarović:BiH prihvatila razgovor sa PR o nametnutim taksama

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Mirko Šarović, potvrdio je da je kosovska strana, na zahtev Bosne i Hercegovine, prihvatila razgovor o stavljanju van snage odluke o uvođenju taksi od 100 posto na robu iz te zemlje. 

U toku su, kaže Šarović, intenzivne pripreme za "bilateralne sastanke na ekspertskom nivou" kako bi se došlo do adekvatnog rešenja i sprečile daljnje posledice izazvane spornim prištinskim merama.

"Ne možemo predvideti ishod, ali važno je da smo uspeli otvoriti pregovore na ekspertskom nivou. Umesto da uvodimo kontramjere, što ne bi koristilo nikome, stvorili smo uslove da se problemi rešavaju na stručnom nivou, jer naš primarni cilj je da zaštitimo domaće privrednike koji poslednjih meseci ne mogu da izvoze u skladu s pravilima slobodne trgovine i sprečimo dalje štete", rekao je Šarović za sarajevski portal Klix.

Inače, Bosna i Hercegovina oštećena je za najmanje 4,5 miliona dolara otkako je Priština uvela takse na proizvode iz naše zemlje.

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio je u sredu da se ne može odbiti zahtev SAD-a za ukidanje carina na proizvode iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Izvor: T a n j u g

kosovotaksebihprištinakontramere
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva