:

:

TV Most

Foto: Tanjug

SAD

clock

Oktobar 15, 2018   22:53

0

152

Senatorka dokazala indijansko poreklo, Tramp "zaboravio" obećani milion dolara

Američka demokratska senatorka Elizabet Voren podvrgnula se DNK testu kojim je dokazala da ima indijansko poreklo, nakon što je američki predsednik Donald Tramp u više navrata optužio da laže.

Tramp Vorenovu zapravo već godinama optužuje da laže da ima indijansko poreklo, a nazivao je i "lažnom Pokahontas" na političkim skupovima, podseća Rojters.

Američki predsednik je čak u julu ove godine na skupu u Montani izjavio da će uplatiti milion dolara dobrotvornoj organizaciji po njenom izboru, ako DNK testom pokaže da ima indijansko nasleđe.

Tanjug (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)

Vorenova je danas objavila rezultate DNK analize u kojim se navodi da ima "jakih dokaza" o tome da ima indijansko poreklo.

Potom se obratila Trampu na Tviteru, poručivši mu da želi da milion dolara uplati na račun Centra za indijanske žene.

Tramp je demantovao da joj je dao takvo obećanje.

Vorenova je potom objavila video snimak njegovog obraćanja u Montani, gde je obećao milion dolara i dodala opis da "tako laganje izgleda".

"Evo vam nešto što nećete zaboraviti, gospodine predsedniče. Vi ste najmanje popularan predsednik u modernoj istoriji i vaši saveznici će pasti na izborima (za Predstavnički dom i Senat Kongresa u novembru). Još 22 dana. Tik-tak", poručila je Vorenova.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva