:

:

TV Most

Foto: Novosti

clock

April 19, 2019   14:03

0

241

Ševarlić: Skot prikazao učenicima u Apatinu mapu Srbije bez Kosova i Metohije

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić skrenuo je danas pažnju novinarima da je američki ambasador Kajl Skot nedavno u apatinskoj OŠ "Žarko Zrenjanin" održao predavanje i tom prilikom tri puta pokazao mapu Srbije bez Kosova i Metohije.

Ševarlić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije postavio pitanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, kao i ministru prosvete Mladenu Šarčeviću da li je to što je uradio američki ambasador zloupotreba dece u političke svrhe.

"Drugo pitanje je šta bi se desilo da je srpski ambasador u SAD održao predavanje tamo i prikazao mapu Amerike bez (Novog) Meksika, koji neće postati deo 'velike Albanije', ali može postati deo 'velikog Meksika'. Do kada će Srbija dozvoljavati da je omalovažava u sred Srbije ambasador", istakao je Ševarlić.

Kako je naveo, na mapu koju je pokazao Skot reagovali su odmah učenici uzvikujući "Kosovo je Srbija", na šta je ambasador, dodaje Ševarlić, samo promenio slajd i nastavio sa svojim predavanjem.

Izvor: Танјуг

Miladin ŠevarlićKiMSkotmapa Srbije bez KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva