:

:

TV Most

Foto: CNN

clock

Oktobar 22, 2018   12:40

0

47

Si-En-En: Lažni Kašogi satima šetao Istanbulom

Jedan od pripadnika grupe osumnjičene za smrt Džamala Kašogija izašao je iz zgrade saudijskog konzulata u Istanbulu odeven u odeću ubijenog novinara, javlja Si-En-En pozivajući se na visokog zvaničnika turskih vlasti.

Muškarac, identifikovan kao Mustafa al Madani, izašao je iz konzulata na sporedni izlaz odeven u Kašogijevu odeću, maskiran lažnom bradom i naočarama.

Al Madani je iz konzulata izašao nedugo pošto je u tu zgradu ušao saudijski novinar, posle čega je nekoliko sati šetao Istanbulom.

Saudijska Arabija je sinoć saopštila da je saudijski novinar i dopisnik Vašington posta Džamal Kašogi ubijen u tuči sa ljudima koje je sreo u konzulatu te zemlje u Istanbulu, čime je Rijad prvi put priznao da taj novinar nije živ, nakon što je dve nedelje negirao da je umešan u njegov nestanak.

"Istraga je još u toku i uhapšeno je 18 Saudijaca do sada", navodi se u saopštenju saudijskog tužioca i dodaje da su savetnik Kraljevskog suda Saud el Katani i zamenik direktora obaveštajne službe Ahmed Asiri smenjeni, preneo je Rojters.

Saudijska verzija događaja se umnogome razlikuje od one koju su izneli turski zvaničnici, a koji tvrde da je Rijad poslao "odred smrti" da ubije i raskomada Kašogija.

Kašogi je poslednji put viđen 2. oktobra, kada je ulazio u konzulat, nakon čega su turski mediji tvrdili da je tamo ubijen i raskomadan, a Saudijska Arabija je te navode sve vreme negirala.

Izvor: RTS, CNN

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva