:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Decembar 13, 2018   17:33

0

262

Sijarto za Le Mond:Azil Gruevskom dodeljen od nezavisnih vlasti

Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto rekao je da je azil bivšem makedonskom premijeru Nikoli Gruevskom odobren od strane nezavisnih vlasti i da zato ne može da komentariše sadržaj dosijea o bivšem makedonskom premijeru, prenosi makedonska agencija MIA.

Na pitanje zašto je njegova država dala azil bivšem makedonskom premijeru, osuđenom za korupciju, a da on sam nije podneo zahtev za azil kao i svi drugi tražioci duž ograde mađarske granice, Sijarto je rekao da u Mađarskoj zahteve za azil obrađuju nezavisne vlasti, i da on ne može da komentariše sadržaj dosijea o Gruevskom.

"Ove vlasti su odlučile da omoguće Gruevskom da podnese zahtev u sedištu u Budimpešti zbog bezbednosnih razloga, jer je on bio premijer deset godina. Ja smatram da je to normalno", kaže mađarski ministar spoljnih poslova.

Komentarišući zašto su mađarske službe prevzle Gruevskog do Budimpešte diplomatskim kolima, Sijarto je objasnio da se Gruevski predstavio u ambasadi u Tirani i da su ga oni vozili do Budimpešte, i to "ponovo zbog bezbednosti".

Izvor: Танјуг

SijartoGruevski
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva