:

:

TV Most

clock

Februar 14, 2019   9:41

0

271

Simić: Potrebne radikalnije mere međunarodne zajednice

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić ocenio je danas da oglušavanje Prištine na zahteve iz sveta da ukine takse na robu iz centralne Srbije govori da se "otrglo kontroli ono sto je Zapad stvorio" (Kosovo) i da međunarodna zajednica mora da primeni radikalnije mere ako hoće da se dijalog nastavi i dođe do kompromisnog rešenja.

On je za TV Pink rekao da je situacija na političkoj sceni na KiM, pre svega u Prištini, vrlo haotična kada su u pitanju medijski nastupi Kadrija Veseljija, Ramusa Haradinaja i Hasima Tačija, ali da su sinhronizovani u akciji kada je u pitanju donosenje odluka koje su na štetu srpskog naroda.

"Dosli smo u tu situaciju koju niko nije mogao da zamisli ni među Srbima, ni među Albancima da kosovska politička elita u jednom danu ponizi EU i Federiku Mogerini, generalnog sekretara NATO-a Jansa Stoltemberga, a indirektno i SAD oglušujući se o njihove zahteve za ukidanje taksi", rekao je Simić.

To govori, kako je naglasio, da je ono što je Zapad stvorio 1999. godine, odnosno 2008. godine (Kosovo), otrglo se kontroli do te mere da međunarodna zajednica mora da primeni radikalnije mere ukoliko hoće da se se dijalog nastavi i dođe do kompromisnog rešenja.

Izvor: Radio Kontakt Plus

kimsimićtakse
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva