:

:

TV Most

Foto: Facebook / Dalibor Jevtić

clock

Decembar 15, 2018   10:45

0

460

Sinoć izvršen sajber napad na naloge Dalibora Jevtića

Albanski hakeri su sinoć izvršili jak sajber nabad na sajt, fejsbuk i instagram profil Dalibora Jevtića.

Grupa albanskih hakera sinoć je izvršila jak sajber napad na sajt www.daliborjevtic.com, instagram profil @dalibor.jevtic i zvaničnu fejsbuk stranicu @daliborjevticministar, potpredsednika Srpske liste Dalibora Jevtića. 

Na zvaničnoj fejsbuk stranici je u vrlo kratkom vremenu na objavama ispisano po nekoliko desetinа komentara sadržine #KosovaArmy  sa kosovskom i albanskom zastavom, dok je 107 puta pokušano da se ”hakuje” instagram nalog.


Najjači sajber napad na sajt desio se oko ponoći, a administratori sajta i PR tim uspeli su da spreče da dođe do obaranja sajta kao i ispisivanja komentara uvredljive sadržine na fejsbuk stranici i instagram profilu Dalibora Jevtića.
„Više puta sam upozorio albanske lidere da se poslednjim političkim odlukama stvara atmosfera netrpeljivosti prema svemu što je srpsko i ako se sa takvom  politikom i odlukama nastavi, bojim se da će se sa ”sajber” napada preći na one mnogo opasnije gde će mesta biti ljudi i njihova imovina. Napominjem da lično nisam uplašen, niti me ovakve akcije mogu pokolebati u poslu koji obavljam, više me brine ispisivanje grafita u Lipljanju, napad na naše povratnike i Srbe u Metohiji i Kosovskom Pomoravlju. Potrebno je što pre prestati sa stvaranjem atmosfere sukoba i straha i vratiti se dijalogu i razgovorima, prestati sa jednostranim odlukama i kršenjem prava na život Srbima na Kosovu“, kazao je Dalibor Jevtić. 

Sajt Dalibor Jevtić pušten je u rad pre godinu dana, a sve u cilju što veće transparentnosti u radu, dok su zvanična fejsbuk stranica i instagram profil otovreni nešto ranije.

Izvor: TV Most

kimsajber napadjevtićhakeri
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva