:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Novembar 20, 2018   22:13

0

177

Skoplje, pritvor i bivšem šefu državne bezbednosti

Bivši šef državne bezbednosti Sašo Mijalkov uhapšen je i sproveden je zatvor u Šutki. Pored Kirila Božinovskog, generalnog sekretara kabineta Gruevskog i Mileta Janakijevskog, bivšeg ministra sa saobraćaj i veze, Mijalkov je treći pritvorenik iz vlade odbeglog premijera.

Mijalkovu je određen pritvor od 30 dana zbog opasnosti od bekstva. On je sa lisicama na rukama iz skopskog hotela "Meriot" sproveden u istražni zatvor u Šutki.

Određen mu je pritvor na zahtev Specijalnog javnog tužilaštva, u slučaju "Target - Tvrđava", rečeno je iz te institucije za Plusuinfo.

Ta dva slučaja ("Tvrđava" i "Target") vode se prisluškivanje za koje su osumnjičeni tadašnji visoki funkcioneri državne bezbednosti i Ministarstva unutrašnjih poslova i najbliži saradnici bivšeg premijera i lidera VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog.

U predmetu "Tvrđava" osumnjičena je i bivša ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska, a u "Targetu" Sašo Mijalkov, koji je i rođak Nikole Gruevskog.

Pored Kirila Božinovskog, generalnog sekretara kabineta Gruevskog i Mileta Janakijevskog, bivšeg ministra sa saobraćaj i veze, Mijalkov je treći pritvorenik iz vlade odbeglog premijera.

Izvor: RTS, Plusinfo

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva