:

:

TV Most

Foto: parlament.gov.rs

clock

Mart 12, 2019   9:29

0

227

Skupština Srbije danas o amandmanima

Skupština Srbije počeće danas raspravu o amandmanima na predlog zakona o centralnom registru i izmenama zakona iz oblasti poljoprivrede i turizma.

Poslanici su objedinjenu načelnu raspravu završili 6. marta, a sednici nije prisustvovao deo opozicionih poslanika koji bojkotuju parlament u znak solidarnosti sa građanima koji protestuju širom Srbije.

Tokom načelne rasprave vladajuća većina je, osim zakona koji su na dnevnom redu, hvalila rad Vlade Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a kritikovala opoziciju. Govorili su i o protestima koji se protiv aktuelne vlasti održavaju širom Srbije. 

Na dnevnom redu sednice su Predlog zakona o Centralnom registru stanovništva u kojem će biti podaci gradjana iz različitih evidencija, zatim izmene Zakona o sredstvima za ishranu bilja i oplemenjivačima zemljišta, kao i Zakona o bezbednosti hrane, o sredstvima za zaštitu bilja i o zdravlju bilja, koje je podnela Vlada Srbije. 

Pred poslanicima je i Predlog zakona o ugostiteljstvu, Predlog zakona o turizmu, potvrđivanje Ustava Međunarodne organizacije za civilnu zaštitu i o prestanku važenja Sporazuma između Saveznog izvršnog veća Skupštine Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Vlade Malezije o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak, sa Protokolom. 

Na dnevnom redu su i odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije, koji je podnela poslanička grupa Srpske napredne stranke.

Izvor: B 92

Skupština Srbijeraspravaamandmani

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva