:

:

TV Most

clock

April 17, 2019   18:34

0

297

Skupštinski Odbor u načelu usvojio Predlog zakona o CHF

Skupštinski odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava usvojio je danas u načelu Predlog zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima.

 

U Skupštini Srbije sutra počinje rasprava o ovom zakonu koji se tiče zaduženih građana u CHF.

Odbor je većinom glasova danas u načelu usvojio i Predlog zakona o davanju garancije Srbije u korist tri banke, a vezano za zaduživanje "Srbija gasa".

Reč je o zaduživanju "Srbija gasa" u visini od 70 miliona evra za finansiranje dela gasovoda Turskog toka kroz Srbiju.

Takođe, u načelu su usvojeni i predlozi zakona o dopuni zakona o budžetskom sistemu, odnosno o povećanju plata zaposlenim u predškolskim ustanovama i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Francuske o aktivnostima Francuske agencije za razvoj i institucije PROPARCO u Srbiji.

U načelu je usvojen i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Rondex Finance o regulisanju klirinčkog duga nekadašnje SFRJ prema Češkoj.

Poslanik Srspske radikalne stranke Milorad Mirčić zamerio je Odboru što su u kratkom roku sazvali sednicu, ocenjujući da je potrebno više vremena da bi se analizirala situacija vezana za švajcarski franak i istakao da rešavanje ovog problema najviše ide u korist bankama.

Izvor: T a n j u g

CHFkreditibankeSkupština Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva