:

:

TV Most

clock

Mart 25, 2019   14:56

0

75

Socijalno-ekonomski savet za ukidanje zakona o platama u javnom sektoru

Na današnjoj sednici Socijalno-ekonomski savet dao je pozitivno mišljenje za stavljanje van snage zakona o privremenom uređenju osnovnica za obračun, isplatu plata i drugih primanja kod korisnika javnih sredstava.

Zakon se odnosi na 67.000 zaposlenih u javno komunalnim preduzećima i na oko 130.000 u javnom sektoru, to jest na ukupno oko 200.000 zaposlenih. Današnjoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta (SES) prisustvovao je i ministar finansija Siniša Mali, koji je prihvatio inicijativu za početak primene zakona od 1. januara 2020. godine.

Članovi SES-a doneli su odluku da ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđević ubuduće predsedava tom telu. Do sada je tu funkciju obavljao predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić. SES je dogovorio i dalji plan rada u narednom periodu.

Sednici su prisustvovali i potpredsednik Ekonomskog i socijalnog saveta Grčke Georgios Karanikas i predsedavajući Ekonomsko-socijalnog saveta Republike Srpske Dragutin Škrebić, kao i predstavnik Saveza samostalnih sindikata Srbije Duško Vuković i predsednik UGS "Nezavisnost" Zoran Stojiljković. Članovi SES-a Srbije održavaju i posebnu sednicu sa gostima iz Grčke i Republike Srpske, a predviđeno je da razgovaraju o kolektivnom pregovaranju, rešavanju problema migracija i strategiji društveno-ekonomskog razvoja.

Izvor: TAНЈУГ,РТС

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva