:

:

TV Most

Foto: Radio Kontakt plus

clock

April 13, 2019   13:47

0

258

Srbi iz SAD i Kanade pomažu KBC u Kosovskoj Mitrovici

Kliničko-bolničkom centru u severnom delu Mitrovice uručena je računarska i medicinska oprema, koja je rezultat akcije Srba širom Sjedinjenih Država i Kanade.

 

Đorđe Popović, uručio je donaciju i kazao da je ona rezultat višemesečne akcije, a sve zahvaljujući darodavcima i podršci sveštenstva crkve Svetog Đorđa u San Dijegu.

„Od novembra do marta meseca prikupili smo skoro 13 hiljada dolara. Nadam se da će ova akcija biti samo prvi korak u onome što naša zajednica može učiniti za Srbe i zdravstveni sistem na Kosovu i Metohiji,“  kaže Popović.

Milan Ivanović, direktor KBC-a u Mitrovici, zahvalio se na donaciji i kazao da će ona puno značiti u ukazivanju još bolje zdravstvene zaštite pacijentima.

„Mi zahvaljujemo našoj braći iz Amerike i svima onima koji su učestvovali u ovoj humanoj akciji. Naravno da će nam ova pomoć veoma mnogo značiti, posebno u elektronskom prepisivanju recepata. Takođe, ovi medicinski aparati - tenziometri podeliće se domovima zdravlja, bolnici i svim medicinskim službama i pomoći će u ukazivanju još bolje zdravstvene zaštite našim pacijentima,“ -dodaje Ivanović.

Donirana pomoć KBC-u u Mitrovici sadrži trideset računara, pet laserskih štampača i pedesetak tenziometara (aparata za merenje krvnog pritiska).

Izvor: Radio Kontakt plus

KBC Kosovska MitrovicadonacijeSADKanada
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva