:

:

TV Most

Foto: Novosti

clock

Januar 17, 2019   22:03

0

201

Srbi sa KiM sa posebnom pažnjom ispratili Putinovu posetu

Poseta prvog čoveka Ruske Federacije Vladimira Putina Beogradu sa posebnom pažnjom praćena je i na severu Kosmeta. Dan pre dolaska, ruskim zastavama okićene su opštine Kosovska Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok, a na bilbordima u ovim gradovima i duž puta Priština - Raška stajale su poruke na ruskom jeziku "Hvala", "Mi smo braća. Bog je s nama", kao i fotografije Putina i Vučića kako se srdačno rukuju.

I stariji i mlađi su poručili da poseta predsednika Rusije predstavlja podršku srpskom narodu i ohrabrenje da će se za kosovski problem naći pravedno rešenje.

- Ovu posetu doživljavam kao posebnu čast za srpski narod i kao poruku ostalim silama u svetu da Srbija nije sama i da ima prijatelje. - govori, za "Novosti", starina Dragoljub Nikolić.

I Branislav Popović (35) dolazak Putina doživljava kao posebno ohrabrenje za srpski narod na Kosmetu:

- To je posebno značajno u ovom trenutku, kada je želja da se reši pitanje Kosova. 

Stefan Vučković iz Kosovske Mitrovice kaže da su Srbi sa Kosova i Metohije posebno zahvalni što se principijelno i iskreno bori za očuvanje Kosmeta u Srbiji.

Prisustvo Putina na Kosmetu, makar to bilo i na bilbordima, očigledno da je zasmetalo američkim pripadnicima Kfora. Prema priči očevidaca, oni su sprejevima prefarbali njegovu sliku u mestu Balaban, nadomak Zvečana.

Izvor: Novosti

Putin u SrbijiKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva