:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Novembar 21, 2018   16:34

0

190

Srbija domaćin Evropskog prvenstva za odbojkašice 2021.

Srbija će biti glavni domaćin Evropskog prvenstva za odbojkašice 2021. godine.

Predsednik Evropske odbojkaške federacija (CEV) i prvi čovek Aleksandar Boričić i prvi čovek Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, u prisustvu ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, potpisali su danas ugovore u Palati Srbija o organizaciji kontinentalnog takmičenja.

Srbija će dobiti jednu od grupa, isto kao i Bugarska, Rumunija i još jedna zemlja koja će naknadno da bude odlučena, a u Srbiji će biti odigrana i polufinala, meč za treće mesto i finale.

Odbojkašice Srbije su aktuelne evropske i svetske šampionke, kao i olimpijske viceprvakinje, a naredno EP biće sledeće godine u Poljskoj, Slovačkoj, Turskoj i Mađarskoj.

Veliki uspesi ženske selekcije, odnosno titule prvaka Evrope i sveta, dobili su novu priliku za razvoj srpske odbojke jer će u Srbiji biti organizovano Evropsko prvenstvo za odbojkašice 2021. godine, zaključak je posle potpisivanja ugovora Evropske odbojkaške federacije (CEV) i Odbojkaškog saveza Srbije (OSS).

Nakon potpisivanja ugovora predsednika CEV-a Aleksandra Boričića i prvog čoveka O S-a Zorana Gajića, u prisustvu ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, Srbija će biti glavni organizator kontinentalnog takmičenja utakmicama u grupnoj fazi, polufinalu, za treće mesto i finalu.

Boričić se zahvalio Vladi Srbije i ministru Udovičiću za pomoć u dobijaju domaćinstva

"Godinama imamo sjajnu saradnju, a čestitao bih i Gajiću na velikim uspesima. Posebno što je ženska reprezentacija evropski i svetski prvak, a muška četvrta na svetu. Kada se uzme veličina Srbije pored najveći zemalja onda je još veći uspeh", rekao je Boričić u Palati Srbija.

Kako je naglasio, Evropsko prvenstvo 2021. biće od velikog značaja jer se ukidaju kvalifikacije i ono će biti izlaz za šampionat sveta.

Predsednik OSS Zoran Gajić ističe da je veoma srećan zbog potpisivanja ugovora.

"Hvala ministru Udovičiću, vidi se da je bio uspešan sportista i sada veliki rukovodilac, naravno i Vladi i predsednik Srbije koji su stali iza nas. Prvenstvo u Srbiji biće prava interakcija navijača i ekipe, verujem da će pomoći razvoju odbojke i Srbije", poručio je on.

Gajić je izrazio nadu da će baš do tada biti izgrađen nacionalni odbojkaški centar.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodao je da mu je drago što će Srbija ugostiti najbolje selekcije iz Evrope u ženskoj odbojci.

"Znam koliko je to značajno za svakog sportistu, da se bori za medalju na svom terenu i pred svojim narodom. Siguran sam da će biti najbolje organizovano EP do sada. To smo pokazali i u ostalim sportovima, a sada je prava prilika da se pokažemo kao sjajni domaćini", zaključio je Udovičić.

Izvor: RTV, Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva