:

:

TV Most

Foto: StarSport

clock

Novembar 20, 2018   10:40

0

141

Srbija sa Litvanijom za prvo mesto i plasman u viši rang

Fudbalska reprezentacija Srbije igra sa Litvanijom u Beogradu sa željom da ispuni prvi cilj nakon Mundijala i osvoji prvo mesto u Grupi C Lige nacija.

Trijumf izabranicima Mladena Krstajića garantuje dva puta do plasmana na Evropsko prvenstvo, kroz kvalifikacije i preko završnog turnira Lige nacija, pa takva šansa protiv selekcije koja je bez bodova ne bi smela da se ispusti.

Krstajić ističe da maksimalno ozbiljno shvata meč protiv Litvanije, ali i da su "orlovi" dosadašnjim partijama potpuno zaslužili trenutnu situaciju. 

"Došli smo u poziciju da ono što smo zacrtali ostvarimo. Moramo da pokažemo kvalitet, verovatno su svi otpisali Litvaniju, ali mi nismo. Preostaje nam da pečatiramo mesto i toga su igrači svesni", rekao je Krstajić

Krstajić ne očekuje lak posao protiv selekcije koja do sada nema nijedan bod. 

"Pre početka takmičenja nisam siguran da je bilo poverenja u momke posle Mundijala, da ne kažem mene... Suština je da moramo da budemo ozbiljni, idemo na tri boda i respektujemo Litvaniju. Zaslužili smo prvo mesto svojim igrama i rezultatima". 

Pod znakom pitanja zbog stomačnog virusa je Nemanja Matić, Aleksandar Kolarov ima problem sa nožnim prstom, a oporavio se Ljubomir Fejsa, dok je Milan Rodić odradio suspenziju žutih kartona. 

"Orlovi" su u prvom meču dveju reprezentacija bili bolji minimalnim rezultatom u Litvaniji. Sa ovom reprezentacijom sastajali su se još i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine, kada je Srbija izborila plasman na Mundijal. 

Naši fudbaleri su tada slavili sa 3:0 na domaćem terenu, a u poslednjem kolu, u nebitnom meču, izgubili 2:1. 

Srbija dočekuje Litvaniju na stadionu Partizana u utorak od 20:45. 

U istoj grupi u Podgorici se sastaju Crna Gora i Rumunija, gde bi Srbiji odgovarao remi ili pobeda domaćina bez obzira na ishod u Humskoj, a ukoliko bi Rumuni pobedili "orlovima" bi bio potreban isti učinak. Rumunija i CG su u prvom meču, u Bukureštu, odigrali bez golova.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva