:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Januar 16, 2019   22:42

0

211

Srpski filmovi u programima Festivala u Trstu

Film „Teret“ Ognjena Glavonića i srpska manjinska koprodukcija „Izbrisana“ Mihe Mazinija i Dušana Joksimovića uvršteni su u glavni program 30. Filmskog festivala u Trstu koji počinje 18. januara.

Filmski centar Srbije najavljuje da je u okviru programa Festivala planirana i specijalna projekcija filma Bela vrana Rejfa Fajnsa, koji je dobrim delom sniman u Srbiji.

Beloj vrani glumi i desetak srpskih glumaca, između ostalih i Nebojša Dugalić, Igor Filipović, Jovo Maksić, Radoslav Rale Milenković, Pavle Čemerikić, Milutin Milošević, Tamara Krcunović, Stanislava Jeftić.

Na programima Festivala u Trstu planirane su projekcije kratkometražnog animiranog ostvarenja Neputovanja Ane Nedeljković i Nikole Majdaka mlađeg, kao i novog dokumentarnog filma Želimira Žilnika Najlepša zemlja na svetu.

Publika u Trstu u sklopu programske celine Art & Sound moći će da pogleda i animirano-dokumentarni film Poslednja avantura Kaktus Bate Đorđa Markovića, a u jednom od svečarskih retrospektivnih programa i čuveno Bure baruta Gorana Paskaljevića.

Osim toga biće predstavljena i prva regionalna serija Uspeh, Danisa Tanovića, koju je producirao HBO, a u kojoj jednu od najznačajnijih uloga igra naš Uliks Fehmiju.

Izvor: RTS

FilmFestivalTrst
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva