:

:

TV Most

clock

April 24, 2019   14:33

0

153

Stav CIK je pokušaj da se Srpskoj listi zabrani političko delovanje

Stav Cenralne izborne komisije kojim se onemogućuje naše učešće na lokalnim izborima jeste pokušaj da se Srpskoj listi zabrani političko delovanje i uskrate ustavom i međunarodnim konvencijama garantovana prava na ravnopravno učešće u izbornom procesu.

Naši kandidati su odlukom Centralne izborne komisije diskvalifikovani iz izbornog procesa zbog svojih programskih opredeljenja i činjenice da nastupamo u ime ubedljive većine Srba na Kosovu i Metohiji, i kao takvi nismo "privatni Srbi" kosovskih Albanaca, te bismo bili i neprikosnoveni favoriti na predstojećim izborima u četiri opštine na severu.

Da stvar bude gora, naši kandidati sprečeni su da učestvuju na izborima voljom Samoopredeljenja, stranke koja ima svoje kandidate na tim izborima, tako da pred sobom imamo potpuno neverovatan slučaj političkog sukoba interesa i kršenje najosnovnijih postulata demokratije.  

Srbima se čak i prema Ustavu koji je usvojen u Prištini garantuje pravo da biraju i budu birani, tako da je ovakav vid političke prakse Centralne izborne komisije i partija kosovskih Albanaca najdirektnije kršenje ustavnog poretka uspostavljenog upravo voljom albanskih političkih aktera.

Srpska lista će odluku o daljim koracima, kao i do sada, doneti nakon konsultacija sa državnim vrhom Republike Srbije, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva