:

:

TV Most

clock

April 13, 2019   15:05

0

330

Stefanović: Nećemo dozvoliti da neko opet pali zgradu

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pbjasnio je da se policija nalazi u zgradi Skupštine Srbije “kako bi sprečila da neko ponovo pokuša da pali zgradu ili krade slike i kako bi obezbedila sigurnost za sve poslanike i radnike Narodne skupštine”.

- Ne znam kome smeta srpska policija u zgradi Narodne skupštine, pri čemu ona već godinama obezbeđuje ovo zdanje - naveo je Stefanović na Tviteru.

On je dodao da neće biti dopušten upad u državne institucije, kao što je to bio slučaj sa zgradom RTS-a.

- Policija je u zgradi da spreči da neko ponovo pokuša da pali zgradu, krade slike i nameštaj, i da obezbedi sigurnost za sve poslanike i radnike Narodne skupštine. Policija je u zgradi po odobrenju generalnog sekretara Narodne skupštine - dodao je Stefanović.

Podsetimo, prethodno je zamenik šefa poslaničke grupe Demokratske stranke Balša Božović prethodno izjavio da je “zgrada Skupštine puna policije protivno zakonu i upitao “ako to nije državni udar, šta je”.

- U zgradu sam ušao pre oko sat i po i video stotine policajaca, uključujuću žandarmeriju. Zakon o Skupštini predviđa da policija može da uđe u zgradu samo uz saglasnost generalnog sekretara Skupštine - naveo je Božović.

Izvor: Танјуг

Stefanović1 od 5 milionaSzS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva