:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 12, 2019   20:02

0

291

Stefanović:Policija radi na grafitima kojima se preti Vučiću

Policija radi na slučaju grafita kojima se poziva na smrt predsednika Srbije Aleksandra Vučića, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i primetio da u društvu ima mnogo mržnje i nasilja.

 

Stefanović je na TV O2 kazao da se takvi grafiti i poruke ne pojavljuju prvi put, kao i da su upozoravali lidere SzS-a da ne seju mržnju u društvu, jer se sa njihovih tribina, mitinga i govornica, kako kaže, govori govorom mržnje.

"Vučić se optužuje za sve i svašta, on je kriv i za ono što su oni uradili u UN protiv naših interesa vezano za Kosovo i Metohiju i za to što su prebacili odlučivanje iz UN u EU, kao i za sve što su potpisali u briselskom sporazumu i postavili carinu i granicu između centralne Srbije i Kosova i Metohije", kaže Stefanović. 

Podsetio je da je za vreme bivše vlasti u Srbiji prosečna plata bila 320 evra, a da je danas 462 evra.

"Ali, oni su zadovoljniji kada ljudi imaju 320 evra. Vučić im je kriv za sve, a Vučić je otvarao i otvara fabrike, a oni ih zatvarali", dodaje ministar. 

Ističe da ta mržnja koju oni svakoga dana izgovore rađa novu mržnju i podstiče na bezumlje kao što je to na grafitima.

"Policija će raditi na otkrivanju, ali naš je posao da apelujemo na društvo i da gradimo društvo u kojem je što manje nasilja i tolerancije na nasilje", zaključuje Stefanović.

Izvor: T a n j u g

StefanovićVučićgrafitipolicija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva