:

:

TV Most

clock

Februar 11, 2019   17:14

0

169

Tači, Haradinaj i Veselji o završnoj fazi dijaloga sa Srbijom

Najviši zvaničnici Kosova razgovarali su danas o platformi za završnu fazu dijaloga sa Srbijom a, kako je saopšteno iz Skupštine Kosova, na sastanku je postignuta saglasnost da svi predstavnici kosovskih institucija, vlasti i opozicije treba da podrže usvajanje tog dokumenta.

Kako se navodi, sastanku, koji je sazvao predsednik parlamenta Kadri Veselji, prisustvovali su predsednik Kosova Hašim Tači, premijer Ramuš Haradinaj, kopredsednik delegacije za dijalog Fatmir Ljimaj i članovi delegacije, Enver Hodžaj i Visar Imerij. 

„Na sastanku se razgovaralo o procesu završne faze dijaloga sa Srbijom, sa posebnim naglaskom na platformu za dijalog, za koju se očekuje da će uskoro biti usvojena u Skupštini Kosova“, piše u saopštenju.

Ocenjeno je i da jedinstvo kosovske političke scene jača medjunarodnu poziciju Kosova u procesu dijaloga.

Haradinaj: Platforma za dijalog do kraja sedmice, taksa ostaje

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj, najavio je da će platforma za dijalog sa Beogradom biti spremna do kraja nedelje, izrazivši nadu da će je podržati i opozicione stranke.

Haradinaj je nakon sastanka u Prištini obišao drvnoprerađivačku fabriku u Peći i novinarima ponovio da će taksa na proizvode koji potiču iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine ostati.

Izvor: Beta, RTS

sastanakopozicijaKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva