:

:

TV Most

Foto: profimedia

SAD

clock

April 09, 2019   20:11

0

146

Tramp: Nećemo razdvajati decu iz migrantskih porodica

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da se ne vraća politici razdvajanja dece iz migrantskih porodica koji su ilegalno prešli granicu, dan nakon što su mediji izvestili da njegova administracija ponovo razmišlja o vraćanju ove mere.

Donald Tramp je konstatovao i da se sada mnogo više migranata kreće prema SAD iz pravca Meksika, jer ova politika više nije na snazi, prenosi AP.

Naglasio je i da je on zaslužan što takve mere nisu na snazi i da je njegov prethodnik, predsednik Barak Obama, uveo praksu razdvajanja dece od njihovih porodica.

Politika razdvajanja dece migranta od njihovih porodica obustavljena je pod pritiskom prošle godine nakon što su snimci desetine dece migranata koji su bili smešteni u prostoru ograđenom žičanom ogradom u objektima na granici sa Meksikom proširili medijima i društvenim mrežama.

To je pokrenulo pitanja pravne opradanosti za ove mere, kao i osudu javnosti što je na kraju dovelo do promene ovakve politike.

Dosadašnja američka sekretarka za unutrašnju bezbednost Kirsten Nilsen, koja je podnela ostavku, sprovodila je politiku "nulte tolerancije" za ilegalan ulazak u SAD u kojoj je nekoliko hiljada dece razdvojeno od svojih roditelja pošto zakoni SAD predviđaju da deca nelegalnih miganata ne mogu da budu pritvorena sa njima, jer nisu optužena za isto krivično delo.

Izvor: Танјуг

TrampSADdeca migranti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva