:

:

TV Most

SAD

clock

April 18, 2019   20:40

0

107

Tramp poručio demokratama: Gejm over

Američki državni tužilac Vilijem Bar stao je u žestoku odbranu predsednika Donalda Trampa pre objavljivanja izveštaja Roberta Milera o ulozi Rusije u predsedničkim izborima u SAD 2016. godine. Bar je, međutim, otkrio da izveštaj detaljno opisuje deset epizoda potencijalne opstrukcije pravde od strane američkog predsednika, prenosi Rojters.

Vilijem Bar je jedan od ljudi koji su videli Milerov izveštaj pre objavljivanja.

Bar je naglasio da Miler nije zaključio da je došlo do dogovora između Trampovog predizbornog štaba i Moskve.

Miler u izveštaju nije oslobodio Trampa optužbi da je opstruisao pravdu, pokušavajući da utiče na ometanje istrage Rusije, naveo je američki državni tužilac.

Postoji deset epizoda u koje je Tramp uključen, dodao je Bar i naveo da "se raspravlja o mogućim pravnim teorijama za povezivanje tih akcija sa pokušajima opstrukcije".

Vilijem Bar je na konferenciji za novinare rekao da nije utvrdio da je Tramp izvršio opstrukciju pravde.

"Ruska vlada je pokušala da se umeša u naš izborni proces, ali zahvaljujući istrazi specijalnog istražitelja, sada znamo da ruski operativci nisu imali saradnju sa Trampom ili njegovim štabom", naglasio je Bar.

Izgledi da će Predstavnički dom predvođen Demokratskom strankom započeti proces opoziva predsednika Trampa, smanjili su se sa objavljivanjem Milerovog izveštaja krajem marta, navodi Rojters.

"Predsednik Tramp se suočio sa situacijom bez presedana. Kada je stupio na dužnost i nastojao da izvršava svoje dužnosti kao predsednik, federalni agenti i tužioci ispitivali su njegovo ponašanje, pre i posle stupanja na dužnost", istakao je Bar.

Nekoliko trenutaka posle Barove konferencije, Donald Tramp se fotografijom i tekstom obratio na Tviteru.

"Bez dosluha, bez opstrukcije, za hejtere i radikalne leve Demokrate - igra je gotova", napisao je Tramp.

Američki državni tužilac rekao je da su Trampovi advokati dobili priliku da pročitaju konačnu verziju redigovanog izveštaja pre nego što je on javno objavljen.

To će, navodi Rojters, sigurno razbesneti članove Demokratske stranke u Kongresu.

Izvor: RTS, Rojters

TrampSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva