:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

SAD

clock

April 15, 2019   21:38

0

166

Tramp: Poslaćemo ilegalne migrante u "gradove utočišta"

Američki predsednik Donald Tramp objavio je na Tviteru da počinje da se primenjuje njegov predlog da se ilegalni migranti pošalju u takozvane "gradove utočišta".

"Ilegalni migranti koji više ne mogu da se po zakonu nalaze u pritvoru biće, prema ministarstvu unutrašnje bezbednosti, predati 'gradovima i državama utočištima'", naveo je Donald Tramp na Tviteru.

Tramp je, takođe, naveo da Kongres mora da popravi zakone i rupe u zakonu.

Nejasno je da li ministarstvo unutrašnje bezbednosti preduzima bilo kakve korake da se sprovede sporni plan, prenosi Tajm.

Prethodno su advokati u Beloj kući poručili da je ta ideja neizvodljiva i da predstavlja zloupotrebu sredstava, budući da američka Uprava za imigracije i carine ima problema sa novcem.

Bela kuća i ministarstvo unutrašnje bezbednosti tokom dana nisu bili dostupni za komentare.

Portparolka Bele kuće Sara Sanders ranije je izjavila da je ta ideja samo jedna od razmatranih opcija, priznajući da su iz ministarstva nekoliko puta odbacili taj predlog.

Istovremeno, demokrate u Kongresu su zatražile od zvaničnika Bele kuće i agencijskih službenika da iznesu interne dokumente o predlogu administracije da se zatvoreni migranti šalju u "gradove utočišta" – gradove i okruge koji ne sarađuju sa federalnim službama za imigraciju i koji su uglavnom demokratska uporišta.

Izvor: RTS, TIME, TWITTER

TrampSADilegalni migranti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva