:

:

TV Most

clock

Januar 16, 2019   17:33

0

268

Tranzicija KBS bez uticaja na UN mandat KFOR-a na Kosovu

Vojni savet NATO sa sastanka u Briselu poručio je danas da će KFOR nastaviti da obezbeđuje sigurnosnu situaciju na Kosovu i radi pod mandatom UN na koji, kako je naglašeno, ne utiče transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga.

"NATO već 19 godina kroz misiju KFOR obezbeđuje sigurnost i bezbednost na Kosovu. I dalje stoji pozicija da ćemo preispitati naše angažovanje sa KBS ukoliko se njihov mandat promeni. Naša Misija na Kosovu nastavlja rad pod mandatom UN na koji promene KBS nema uticaj", izjavio je predsedavajući Vojnim komitetom NATO Ser Stjuart Pič.

Sa prvog sastanka Vojnog komiteta NATO u ovoj godini, načelnici Generalštabova zemalja članica poručili su da će Alijansa nastaviti da podržava KFOR u misiji obezbeđivanja sigurnosnih uslova na Kosovu.

"Bilo kakva promena u prisustvu NATO snaga na Kosovu biće uslovljena situacijom na terenu, a ne vremenskim rokovima", kaže Pič.

On je naglasio činjenicu da NATO i Zapadni Balkan dele zajednički interes kada su u pitanju regionalna sigurnost i borba protiv terorizma.

Sa sastanka Vojnog komiteta NATO ukazano je i na potrebu jačanja strateške komunikacije i angažmana Alijanse u borbi protiv dezinformacija u regionu.

Izvor: Taнјуг

KiMKFORKBSBrisel
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva