:

:

TV Most

clock

Mart 15, 2019   20:38

0

166

Tužilac: Nemamo dovoljno dokaza da podignemo optužnicu protiv Radoičića

Ostavite te političke izjave, bilo ko od političara i iz Prištine i iz Beograda ko nešto zna o ubistvu Olivera Ivanovića, neka se javi Tužilaštvu - rekao je tužilac Sile Hodža.

Ako političari iz Prištine i Beograda imaju informacije o ubistvu Olivera Ivanovića, neka se jave državnom tužilaštvu Kosova, kaže za Insajder tužilac Sile Hodža, koji vodi istragu u slučaju ubistva Ivanovića.

On tako odgovara na izjavu predsednika tzv. Kosova Hašima Tačija da je Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste, glavni osumnjičeni za ubistvo lidera Građanske inicijative SDP i da je ono počinjeno po nalogu vlasti u Beogradu, ali i navode direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića da su „sve sigurniji da su ubistvo naložile sadašnje vlasti u Prištini“.

"Ostavite te političke izjave. Bilo ko od političara i iz Prištine i iz Beograda ko nešto zna o ovom slučaju, neka se javi Tužilaštvu. Mi smo otvoreni za njih u tom pogledu. U državnom interesu je da se otkriju ubice Olivera Ivanovića", kaže Hodža.

Na podsećanje da je predsednik tzv. Kosova Hašim Tači nedavno rekao da je proterao potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića sa Kosova, zbog čega se mogao steći utisak da je reč o političkom procesu, Hodža kaže da tu izjavu Tačija nije video.

On navodi da Milan Radoičić ima status osumnjičenog u ubistvu Ivanovića, ali i da još nema dovoljno dokaza da protiv njega podigne optužnicu.

"Istraga je i dalje u toku. Neke dokaze protiv Radoičića imamo, ali ne dovoljno da podignemo optužnicu",  kaže tužilac.

Kako on navodi, osim Radoičića, status osumnjičenih za ubistvo Ivanovića imaju još četiri osobe. Reč je o Marku Rošiću i Nedeljku Spasojeviću, koji se u pritvoru nalaze još od 23. novembra prošle godine.

Prema rečima Hodže, isti status ima i policajac Dragiša Marković, koji je sumnjiči i za odavanje službene tajne, budući da je sa mesta ubistva Ivanovića pozvao telefonom srpske organe bezbednosti. Marković se brani sa slobode, ali je u obavezi da se jednom nedeljno javlja policiji.

Izvor: Telegraf

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva