:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Decembar 16, 2018   15:15

0

581

U KBC Kosovska Mitrovica organizovani besplatni oftalmološki i pulmološki pregledi

U KBC u Kosovskoj Mitrovici  danas su naši sugradjani besplatno, bez uputa i zdravstvene knjižice mogli da obave specijalištičke oftalmološke i pulmološke preglede, kao i tumor markere debelog creva i pluća. Ove akcije koje sprovodi Ministarstvo zdravlja Republike Srbije nailaze na veliko odobravanje gradjana.

Bez obzira na novonastalu situaciju na Kosovu i Metohiji, Kliničko bolnički centar u Kosovkoj Mitrovici  se trudi da odgovori svim izazovima.

I u ovoj zdravstvenoj ustanovi, kao i širom Srbije, organizovani su besplatni pregledi kojima se odazvao veliki broj naših sigradjana.

Kako su rekli, mnogo im znači ovakva vrsta lekarskih pregleda – bez čekanja, uputa, gužve...

Ova akcija koja traje već mesecima  prema rečima lekara ima pozitivne efekte.  Sve više gradjana je svesno da je preventiva najbolji put do zdravlja.

„Ovog meseca organizovani su besplatni pregledi kod pulmologa. U sklopu tih pregleda obavljaju se klinički pregledi pacijenata, radimo spirometriju, radiografski nalaz pluća, a ako je potrebno radimo i tumor markere za pluća i za debelo crevo“, rekla je dodktor Ksenija Turković, pneumoftiziolog.

Ona je istakla da je preventive važna i potrebno je edukovanje o tome.

U 12. akciji besplatnih pregleda koju sprovodi Ministarstvo zdravlja Republike Srbije obavljali su se oftalmološki i pulmološki pregledi, kao i tumor marker debelog creva i pluća.

Izvor: TV Most

akcija zdravstvenih pregledaMinistarstvo zdravljaKosovo i Metohija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva