:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 26, 2019   16:59

0

172

U Peruu osuđen Srbin, vođa klana "Amerika"

Apelacioni sud u Peruu pravosnažno je osudio Zorana Jakšića (57), navodnog vođu grupe krijumčara droge "Amerika", na 25 godina zatvora zbog trgovine narkoticima.

Na zahtev tužioca za organizovani kriminal Artura Moskueira Kornehoa, ranija kazna Zoranu Jakšiću od 20 godina zatvora povećana je za pet godina.

Prethodno je uhapšen u julu 2016. godine tokom operacije specijalne jedinice peruanske policije DIRANDRO.

Prema saopštenju peruanskog tužilaštva, Jakšić je nabavljao velike količine kokain hidrohlorida i bio je glavni finansijer međunarodne mreže posvećene ilegalnoj trgovini drogom pod nazivom "Golondrinas".

Osim Jakšića, zbog trgovine narkoticima i pripadništva organizaciji "Golondrinas" osuđen je i Horhe Medina Gaviljan, poznat pod nadimkom Jota, na 35 godina zatvora, prenose mediji.

Braća Mauro Algumer Vilka Anhel i Valter Algumer Vilka Soni dobili su po 25 godina zatvora kao ljudi u vrhu ove organizacije, a ista kazna izrečena je Hektoru Sotu Kordovi.

Na po 15 godina zatvora osuđeni su i članovi grupe Hesenia Mozo Kvijano, Fredi Emerson Tipe Meza i Migel Anhel Viljanueva Flores.

Mediji prenose da se Jota smatra vođom ilegalne trgovine drogom na međunarodnom nivou, budući da je njegova organizacija isporučivala velike količine kokaina transnacionalnim organizacijama.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva