:

:

TV Most

clock

Decembar 08, 2018   22:13

0

290

U Šamcu održan koncert za pomoć deci i mladima sa posebnim potrebama na KiM

U Šamcu je večeras održan humanitarni koncert za pomoć deci i mladima sa posebnim potrebama na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov zahvalio je svima koji su organizovali ovu akciju i podsetio da opština Šamac već četiri godine učestvuje u projektu "Spojimo decu Republike Srpske sa decom Kosova i Metohije", te da vjeruje da će tako biti i naredne godine. 

Arlov je pozvao sve građane da do 31. decembra pozovu humanitarni broj 1412 i tako pomognu deci i mladima sa posebnim potrebama na Kosovu i Metohiji i je dodao da se pomoć može uplatiti i putem žiro računa Odbora 55510000341964-45. 

"Pre dva dana vratio sam se sa Kosova i Metohije i vidio sam da Srbi žive u panici, od danas do sutra, ne vide rešenje, jer je bezbednost na niskom nivou, a stranci im ne pomažu koliko bi trebalo. Mi smo zato odlučili da im pomognemo, da bar izvučemo osmeh srpskoj djeci", dodao je Arlov. 

Koncert su organizovali Plesni klub "Princes" u saradnji sa opštinom Šamac i opštinskom Boračkom organizacijom, a prikupljena je pomoć od 818 KM. 

Na koncertu su nastupili Hor Osnovne škole "Šamac", Etno-grupa "Dar" i prijatelji iz Banjaluke, Kulturno-umjetničko društvo "Šamac" i Plesni klub "Princes" i pevačica Maja Tatić. 

Predsednik Plesnog kluba "Princes" Milkica Stanišić zahvalila je učesnicima i publici koji su podržali ovu humanitarnu akciju i dodala kako zna da je pomoć mala ali da je velika želja da se pomogne deci na na Kosovu i Metohiji. 

Predsednik Skupštine opštine Šamac Nikolina Škrbić kaže da je ponosna što Šamac ima veliko srce i što je to i večeras pokazao. 

"Mi imamo ono što naša braća na Kosovu i Metohiji nemaju, a to je sloboda", rekla je Škrbićeva, te je u ime ove lokalne zajednice zahvalila Arlovu za sve što čini za Srbe na Kosovu i Metohiji.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva