:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Novembar 14, 2018   21:20

0

105

Ubedljiv poraz Zvezde od Monaka

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na svom parketu od ekipe Monaka sa 91:75 u meču sedmog kola Grupe A Evrokupa.

Monako je slavio u dvorani "Aleksandar Nikolić" u borbi za prvo mesto u veoma neizvesnoj grupi. Gosti su u drugom poluvremenu slomili otpor Zvezde i upisali ubedljivu pobedu u Beogradu.

Obe ekipe su napadački raspoloženo ušle u meč, u prvoj četvrtini gledao se pravi šuterski obračun, pa je nakon deset minuta igre rezultat bio 29:29.

Druga četvrtina bila je sušta suprotnost prvoj, pošto je završena sa 16:15 za Zvezdu, zaigrale su se bolje odbrane na obe strane, a u napadu nisu blistali ni Zvezda, ni Monako. 

Treća četvrtina bila je presudna za pobedu gostiju. Monako je potpuno preuzeo inicijativu i zadao glavobolje Zvezdinoj odbrani, a srpski predstavnik sa druge strane se mučio iz poseda u posed u napadu, lako gubio lopte i dozvoljavao poene u kontri protivnicima.

Monako je treću deonicu otvorio serijom 10:2, a sredinom četvrtine gosti su stekli 20 poena prednosti.

Zvezda je krajem treće i početkom poslednje četvrtine pokušala da se rezultatski vrati u meč, na krilima rezervista i podrške sa tribina, ali je Monako, uz par loših odluka sudija, uspeo da odbije svaki nalet Zvezde.

Zvezda je u celom drugom poluvremenu postigla poen više (30) nego u prvoj četvrtini (29).

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Nidam sa 21 i Kikanović sa 17 poena, kod Zvezde istakli su se Beron sa 14 i Regland sa 12 poena. 

Crveno-beli upisali su drugi vezani poraz u Evrokupu, a prvi pred domaćom publikom.

Nakon sedam odigranih mečeva, Monako je lider na tabeli Grupe A sa skorom od pet pobeda i dva poraza, dok je Zvezda upisala treći poraz uz četiri pobede do sada.

Tri pobede i četiri poraza imaju Galatasaraj i Ulm, dok Andora ima skor 3:3. 

Naredni meč srpski predstavnik igra 20. novembra kada gostuje kod Andore.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva